FIRST® LEGO® League – Into Orbit

8 Oct

ESERO România sprijină competiția FIRST® LEGO® League 2018.

Peste o jumătate de milion de copii din întreaga lume își vor pune întrebări din domeniul spatial, și vor încerca să afle răspunsuri la acestea de-a lungul lunilor următoare, în cadrul acestei competiții – un program STEM global cu o tematică anuală care inspiră și provoacă cei mai tineri ingineri și oameni de știință.

ESA (Agenția Spațială Europeană) colaborează cu LEGO în a inspira, sprijini și oferi expertiză echipelor europene de copii între 6-16 ani care participă la competiția FIRST® LEGO® League 2018 . Finala mondială va avea loc la Houston și Detroit, SUA. Pentru ca interesul să fie și mai mare, comandantul Stației Spațiale Internaționale, astronautul ESA Alexander Gerst, a trimis un mesaj de la bordul ISS.

Competiția are două niveluri de vârstă:

  • FIRST LEGO League Jr. pentru elevi cu vârstele între 6-10 ani și o provocare numită MISSION MOON℠. Site-ul national românesc este www.firstlegoleaguejr.ro
  • FIRST LEGO League pentru elevi cu vârstele între 9-16 ani și o provocare numită INTO ORBIT℠. Site-ul național românesc este www.firstlegoleague.ro

Echipele sunt formate de regulă din doi până la zece membri (maxim sase pentru FIRST LEGO League Junior), participanții trebuind să dezvolte și să aplice deprinderile științifice și inginerești precum și cele de comunicare și de lucru în echipă. Elevii și elevele construiesc și programează roboți autonomi folosind LEGO® Education WeDo 2.0 și LEGO® MINDSTORMS® . “Proba de robotica” din cadrul  FIRST LEGO League se desfășoară pe un teren de joc cu tematică spațială dezvoltat cu ajutorul astronautului ESA Andreas Mogensen.

ESERO România dorește să ajute echipele participante oferindu-le informații și exemple relevante care pot fi utile proiectelor propuse. Prin urmare, vă invităm să vizitați site-ul nostru web – www.esero.ro unde veți găsi:

  • Resurse pentru sala de clasă, care acoperă o mare varietate de arii curriculare tehnologice și științifice legate de tematici spațiale.
  • Competiții pentru elevi cu tematică spațială

La fel, sunteți invitați să vizitați și paginile ESA dedicate educației – www.esa.int/education

În România, competiția este coordonată de către Asociatia pentru educatie STEM creativă.