Devino detectiv/ă de exoplanete!

5 Apr

Ai între 14-19 ani și te pasionează misterele? Avem un caz în mâinile noastre, două exoplanete misterioase, și avem nevoie de ajutorul tău pentru a le face profilul. Află cum poți utiliza date reale din satelit pentru a investiga o … Read More »

O nouă provocare: “Hack an Exoplanet”

30 Nov

Ai între 14-19 ani? Agenția Spațială Europeană are nevoie de abilitățile tale de detectiv pentru a dezlega un mister al cosmosului! Vezi video de mai jos și apoi înscrie-te online la http://hackanexoplanet.esa.int pentru o provocare educațională in premieră!

„Start în aventura cunoașterii Universului”, materie opțională pentru învățământul primar (Ministerul Educației – Monitorul Oficial)

6 Jul

A fost emis Ordinul Ministrului Educației privind aprobarea programei școlare pentru disciplina opțională „Start în aventura cunoașterii Universului”, curriculum la decizia școlii — învățământ primar. ESERO România mulțumește pe această cale doamnelor profesoare care au contribuit la această programă. Documentul … Read More »

Paxi și curățarea spațiului

10 Apr

Există mulți sateliți vechi și părți defecte din aceștia, numite resturi spațiale, care orbitează în jurul Pământului și pot dăuna navelor spațiale active. Vino alături de Paxi în cea mai recentă aventură pentru a menține spațiul curat!

“Oglindă oglinjoară spațială: să meșterim un segment din oglinda principală a telescopului spațial James Webb”. Resursă educațională pentru învățământul primar – dar nu numai (8-15 ani).

31 Mar

Această activitate oferă un ghid pas cu pas despre cum să creați un hexagon origami. Activitatea este legată de oglinda primară a telescopului spațial James Webb, care este compusă din 18 hexagoane teselate. Elevii pot lucra individual sau în grupuri … Read More »