Cursuri de vară pentru cadre didactice din învățământul primar și secundar, Mărișel, August 2021

2 Jul

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează și în această vară (în condițiile în care organizarea de astfel de evenimente va rămâne în continuare permisă de normele sanitare impuse de către autorități în contextul pandemiei de Covid-19)  două cursuri de inițiere pentru învățământul primar și secundar la Mărișel jud. Cluj.
În acest an oferim pentru fiecare curs câte două burse de studiu (care includ cazare și pensiune completă pe durata cursului). Pentru toți cursanții, școlarizarea este gratuită, iar transportul este în sarcina fiecărui participant.

Pentru înscriere la cursuri precum și pentru burse vă rugăm să completați acest formular –https://forms.gle/zgRFHZiHguCzKmWa8

Locurile sunt limitate la 20 pentru fiecare curs, din care 18 nu sunt finanțate iar două sunt finanțate prin burse. Prin completarea formularului vă depuneți candidatura atât la burse cât și la participarea auto-finanțată. La fel, prin completarea formularului sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie prelucrate de către ESERO România, colaboratorii acestuia și ROSA.
Eligibilitate: orice profesor din învățâmântul primar, respectiv orice profesor din învățâmântul secundar din domeniile STEM (științelor, matematicii, fizicii, chimiei, biologiei, geografiei, roboticii, IT) care activează în România și care nu a mai beneficiat în trecut de vreun curs ESERO România. Un candiat se poate înscrie o singură dată și poate opta pentru un singur curs.

Calendarul cursurilor de vară:

 Curs pentru profesorii din învățământul PRIMAR, 13-17 August, Mărișel, jud. Cluj. Cursul are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (stiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. Vor fi abordate atât subiecte astronomice cât şi subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi misiuni spaţiale, aterizarea pe o cometă, viaţa în spaţiu sau cum devii astronaut.

 Curs pentru profesorii din învățământul SECUNDAR (gimnaziu și liceu) activi în domeniile STEM (științelor, matematicii, fizicii, chimiei, biologiei, geografiei, roboticii, IT), 9-13 August, Mărișel, jud. Cluj. Cursurile, care se vor desfășura în aceeași perioadă, vor avea două tematici principale:
• Științe și tehnologii spațiale, cursul fiind adresat în principal profesorilor de matematică și fizică
• Astrobiologie și științe spațiale, cursul fiind adresat în principal profesorilor de biologie, chimie și geografie.

Criterii de acordare al burselor:
• Scurt eseu cu motivația participării (maximum 200 de cuvinte);
• Scurta descriere despre cum s-a abordat la clasa tematica spațiului cosmic (maximum 150 de cuvinte);
• Scurta descriere despre activitățiile de diseminare.

Termenul limită de inscriere la cursurile de la Mărișel (13-17 August – primar, 9-13 August – secundar) este 25 iulie 2021, iar profesorii selectați vor fi anunțați prin email până pe 28 Iulie inclusiv.

Cursurile nu sunt acreditate.

Costuri: Pensiune completă în camera cu alt cursant: 180 lei/zi la cursurile de la Mărișel, plătiți direct unității de cazare. Sunt acceptate și vouchere de vacanță. În funcție de disponibilitate, se poate opta pentru cazare single, la un cost suplimentar (locuri limitate). Fiecare grupă de cursanți va avea maxim 20 persoane. Celelalte locuri în afara celor cu bursă vor fi ocupate de către profesori care își exprimă disponibilitatea de a-și plăti singuri transportul, cazarea și pensiunea completă pe durata cursului. ESERO România nu percepe nici o taxa pentru școlarizare sau materialele puse la dispoziția cursanților. Transportul este în sarcina cursanților; intenționăm ca pentru cursurile de la Mărișel să punem la dispoziție câte o cursă de autobuz școlar la dus și la întors.

Locație de cazare: pensiunea “Popasul Iancului” din Mărișel, județul Cluj http://turismmarisel.ro/