Vineri, 5 Iunie, ora 16:00. “Spațiul cosmic vine la voi acasă: Universul prin ochi de Superman”. O întâlnire cu Aurora Simionescu, cercetător la Netherlands Institute for Space Research

2 Jun

Vineri, 5 Iunie, spațiul cosmic vine la voi acasă alături de Aurora Simionescu pentru a-l privi împreună prin ochi de Superman.

Dr. Aurora Simionescu este cercetător la Netherlands Institute for Space Research, având peste 10 ani de experiență în astrofizica energiilor înalte. După ce a absolvit doctoratul la institutul Max Planck for Extraterrestrial Physics din Germania în 2009, Aurora a lucrat ca astrofizician la Stanford University și la Agenția Spațială Japoneză (JAXA) înainte să se întoarcă în Europa pentru funcția pe care o deține în prezent. Aurora ne va arăta Universul în cu totul altă lumină, și anume în lungimile de undă ale razelor X. Folosing telescoape spațiale performante lansate de ESA, NASA, și JAXA, astronomii radiografiaza cerul, putând distinge astfel detalii care ar rămâne invizibile în spectrul optic. Vă invităm să priviți colțurile ascunse ale cosmosului prin ochi de Superman, de la vecinătatea găurilor negre până la rețeaua cosmică extinsă peste miliarde de ani lumină.

Întâlnirea, organizată de către ESERO România – o colaborare între Agenția Spațială Europeană și Agenția Spațială Română – va avea loc online prin intermediul unei sesiuni “Facebook Live” găzduită la adresa https://www.facebook.com/esero.romania/ .

Ne vedem, așadar, pe 5 Iunie la ora 16.