“Misiunea X” – Antrenează-te ca un astronaut

Mission_X_logo small

Mission X (Misiunea X): Antrenează-te ca un astronaut este o provocare educațională internațională care se concentrează pe fitness și nutriție în timp ce îi încurajăm pe elevi să „se antreneze ca un astronaut”.

Mission X se concentrează pe fitness și nutriție pentru că știm că este nevoie de un corp sănătos pentru a fi un „Explorator în formă fizică optimă”! Organizația Mondială a Sănătății a desemnat obezitatea infantilă ca fiind una dintre cele mai serioase provocări de sănătate publică ale secolului 21 – iar dieta, activitatea fizică și sănătatea sunt cele mai bune răspunsuri la această problemă, care poate fi prevenită, în cea mai mare măsură. Astronauții cunosc importanța vitală a antrenamentului fizic pentru succesul misiunii și suntem încântați că copiii din toată lume pot învăța despre aceste aspecte – pentru succesul în viață.

Echipe de elevi vor învăța principii de alimentație sănătoasă și exersare, vor participa la o competiție prin acumularea de puncte pentru finalizarea modulelor de instruire și se vor entuziasma de viitorul lumii în spațiu și de posibilitățile educaționale pentru propriul lor viitor. Elevii vor practica raționament științific și munca în echipă în timp ce participa misiuni practice de instruire care vizează forța, rezistența, coordonarea, echilibrul, conștientizarea spațială și altele.

Activitățile misiunii Antrenează-te ca un astronaut includ: Revenirea la stația de bază, Antrenamentul de rezistanţă al echipajului, Ieșirea în spațiu, Misiune: CONTROL!, Salt până la Lună, Explorează și descoperă, Curs de astro-agilitate, Viteza luminii, Cum își exersează un astronaut mușchii de bază, Formarea echipajului, Haideți să cucerim un munte marțian, Planeta și gravitația, Bicicleta spațială și Roll-and-Roll spațial. Modulele educaționale științifice includ: Oase sănătoase, oase puternice, Stația de hidratare, Energia unui astronaut și Gravitație redusă, conținut redus de grăsime.

Echipele din Romania sunt incurajate sa se inscrie la http://trainlikeanastronaut.org/ro/user/login