Decorează racheta care va purta misiunea JUICE spre Jupiter!

Am primit de la Paxi: “Pssst, am un anunț interesant pentru toți copiii creativi, inspirați de spațiu. Prietenii mei de la ESA Science au nevoie de ajutorul tău pentru o misiune importantă pe care o planifică: JUICE. Aceasta va explora Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar și va căuta apă pe lunile sale înghețate. Acolo unde există apă, ar putea exista viață! Vrei să participi la această misiune interesantă? Vino alături de mine și de prietenii mei de la ESA pentru această provocare!JUICE up your rocket! este o provocare adresată copiilor cu vârsta de până la 12 ani de a ajuta ESA să creeze o ilustrație pentru a decora uriașa rachetă Ariane V care va lansa JUICE în lunga sa călătorie către planeta Jupiter, destinația sa finală. Fiecare copil participant este rugat să facă un desen inspirat de misiunea JUICE și de planeta Jupiter și lunile sale gigantice. Acest desen va fi apoi trimis online la ESA. Un juriu de experți prezidat de mine – Paxi – va selecta cea mai inspirată ilustrație. Ilustrația câștigătorului va fi tipărită pe un autocolant gigant și acesta va fi plasat pe învelişul aerodinamic – adică „nasul” rachetei Ariane V. În 2022, întreaga lume va urmări lansarea impresionantă a acestei noi misiuni interesante ESA în sistemul solar exterior și toată lumea va avea șansa să vadă ilustrațiile câștigătoare! Destul de cool, nu?JUpiter ICy moons Explorer sau JUICE este noua misiune interesantă a ESA către Jupiter. JUICE se va lansa în iunie 2022 la bordul unei rachete Ariane V de la baza de lansare ESA din Kourou, Guyana Franceză. Va trebui să călătorească aproape 8 ani prin sistemul solar înainte de a ajunge la Jupiter. Apoi, va petrece 3 ani investigând gigantica planetă gazoasă și trei dintre cele mai mari luni alesale, Ganimedes, Callisto și Europa. Sonda spațială va explora atmosfera furtunoasă a lui Jupiter și va descoperi secretele care se ascund în oceanele înghețate ale lunilor lui Jupiter. În special, va căuta apă în interiorul acestor luni și acolo unde este apă ar putea exista viață…Inspiră-te și află mai multe despre JUICE și Jupiter aici! https://eoportal.org/web/eoportal/satellite-missions/content/-/article/juice
Deschiderea concursului: 1 februarie 2021. Închiderea concursului: 1 iunie 2021

Premiul 1• Designul câștigător va fi afișat pe racheta Ariane V care va duce JUICE în spațiu. Imaginea va fi,de asemenea, utilizată pentru a susține campania de promovare JUICE.• Câștigătorul, însoțit de un tutore legal, va fi invitat de ESA să urmărească lansarea live a JUICE de la una dintre unitățile ESA în iunie 2022. ESA va acoperi costul călătoriei la și de la locul evenimentului de lansare, plus până la două nopți de cazare pentru copilul câștigător și adultul însoțitor într-o cameră de hotel comună.

Alte premii• Copiii care au trimis cele mai bune 12 desene vor primi o pungă cu cadouri ESA și un model la scară 1:60 al navei spațiale JUICE din componente LEGO®. Cele mai bune 12 imagini vor fi folositepentru a face calendarul JUICE 2022, care va putea fi descărcat online de toată lumea!• Toți participanții vor primi un certificat de participare, iar ilustrațiile lor vor fi afișate online în galeria de imagini dedicată găzduită pe site-ul web ESA Kids website.Orice copil cu vârsta de până la 12 ani dintr-un stat membru ESA sau stat membru asociat și Malta poate participa la această provocare. Fiecare copil trebuie să fie ajutat de un profesor, un educator, un tutore sau un părinte. Un adult trebuie să trimită proiectul în numele copilului. Fiecare copil are voie să trimită o singură ilustrație. Nu există nicio limită a numărului de proiecte la care poate participa un profesor / educator / părinte și oșcoală sau un club.• Fiecare ilustrație trebuie trimisă la ESA în format electronic prin intermediul platformei dedicate de trimitere găzduită pe site-ul web ESA Kids până cel târziu la 1 iunie 2021:

https://www.esa.int/kids/en/learn/Our_Universe/JUICE/Juice_Up_Your_Rocket%21_art_competition

• Fiecare trimitere trebuie să aibă completate toate câmpurile formularului de trimitere online, inclusiv:• titlul ilustrației,• o fotografie a lucrării în format .JPG sau .PNG, dimensiune minimă 5 Mb; trimiterile în alte formate nu vor fi acceptate,• câmpurile de notificare și consimțământ de confidențialitate,• numele, adresa de e-mail și numărul de telefon al îndrumătorului legal (de ex. profesor) sau tutorelui legal (de ex. părinte).• Îndrumătorul legal (de exemplu, profesorul) sau tutorele legal (de exemplu, părintele) trebuie să trimită proiectul în numele copilului.• Prin trimiterea unei ilustrații, îndrumătorul / tutorele legal al copilului este de acord că ilustrația, numele, orașul și țara copilului participant sunt publicate pe platforma dedicată ESA Kids.• Îndrumătorul / tutorele legal al copilului acceptă, de asemenea, că ESA și partenerii au dreptul să utilizeze integral sau părți ale ilustrației în scopuri de promovare, sensibilizare și educație(necomercială) ale ESA.• Îndrumătorul / tutorele legal al câștigătorului și cei ai copiilor care au trimis celelalte 11 desene foarte apreciate (adică destinatarii „celorlalte premii”) sunt de asemenea de acord că ilustrația,numele, orașul și țara copiilor sunt menționate în articolul ESA care anunță câștigătorii și în calendarul JUICE 2022.• •La anunțarea celor mai bune 12 desene, îndrumătorii / tutorii legali respectivi vor fi rugați să trimită, pe cheltuiala lor, ilustrațiile fizice ale copiilor la o adresă poștală indicată de ESA. Acesteilustrații originale vor fi fotografiate de ESA în super high-definition pentru mărire și vor fi folosite pe autocolantul rachetei purtătoare și respectiv pe calendar. Ilustrațiile originale nu vor fi returnate.