Exo-Ro 2021. Să cunoaștem echipele: “ Black Sea Rov”

Black Sea Rov, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța

Membrii:

  • Dumbravă Victor-Ioan
  • Ionescu Șerban-Mihai
  • Mîcnea Irina-Maria
  • Osman Arun
  • Solomon Ștefan
  • Târhoacă Alexandru Rareș

După multiple ședințe de brainstorming, am reușit să obținem o idee de ansamblu asupra formei și funcțiilor robotului. La acest proces de design a luat parte toată echipa. Asamblarea propriu-zisă a roverului începe cu șasiul și va continua, iar responsabilii pentru partea de hardware sunt Șerban, Arun și Ștefan. Tot ei efectuează teste asupra componentelor înainte să fie montate pe rover. De software se vor ocupa Victor, Șerban și Rareș, fiindcă folosim atât Arduino cât și Raspberry Pi. După ce roverul va fi funcțional, cu toții vom efectua teste. La analiza informațiilor vor lua parte Victor și Arun. Am atribuit rolul de Main Driver lui Alex, iar toți vom fi gata să preluăm comanda într-o situație specială. De partea de relații publice se vor ocupa Irina și Ștefan. Ei vor populariza proiectul în media și vor administra conturile și paginile pe rețelele sociale.

Misiunea secundară are 2 părți. Prima parte constă în detectarea unor condiții favorabile dezvoltării vieții umane pe o exoplanetă. A doua parte a misiunii este să pregătim suprafața exoplanetei pentru o eventuală misiune și construire a unei așezări umane.

În primul rând, roverul nostru trebuie să parcurgă distanța stabilită, să aibă un braț funcțional, să măsoare temperatura și presiunea mediului. Pe lângă asta, trebuie să obținem date cât mai precise de la restul senzorilor, pentru a trage o concluzie legată de gradul de habitabilitate a planetei.

Scurtă descriere tehnică

Roverul va fi controlat prin 2 microcontrollere. Unitatea centrală este Raspberry Pi, pe lângă care vom folosi un Arduino petru a transmite comenzi către motoare și vom primi informații de la senzori(MPU-9250, BME 280, SI 1145, MQ-5, Geiger Sensor) și GPS(Flora GPS Module). Roverul va fi alimentat de o sursă și vom folosi module de step-up și step-down pentru a alimenta fiecare componentă la tensiunea nominală. (Servo)Motoarele vor fi controlate și alimentate prin (servo)motor-controllere. Camera și lampa UV vor fi controlate tot prin Ardunio. Majoritatea acestor comenzi se vor realiza indirect, printr-un releu.