Exo-Ro 2021. Să cunoaștem echipele: “SENTINEL”

4 Mar

“Echipajul SENTINEL al  Colegiului Național de Informatică „ Matei Basarab” Rm. Vâlcea este coordonat de doamna profesor Radu Emilia și are în componență elevii:

    – Apostol Anisia- căpitanul echipajului

   –  Popescu Mircea

   –  Constantin Rareș

   –  Pițlea Mădălim

   –  Pișlea Cătălin

   –  Cîciu Cosmin

   Roverul cu care participăm în competiție este realizat cu scopul de a îndeplinii  misiunea științifică primară impusă de organizatori tuturor echipajelor selectate ( colectarea eșantioanelor de probe cu ajutorul brațului robotic și strângerea de date  cu ajutorul senzorilor de presiune  și temperatură ) , dar și a misiunii științifice secundare ( realizarea prin mijloace proprii a unui braț robotic, culegerea unor informații atmosferice  cu ajutorul senzorilor: nivelul radiațiilor UV, concentrația  dioxidului de carbon și eventuala prezență a ozonului). Pentru transmiterea la distanță am folosit o cameră  conectată la o placă  Resberry Pi.

   Chiar dacă este o simulare terestră, datele colectate vor fii prelucrate și ne vor furniza informații importante privind habilitatea mediului din care au fost strânse,  oferind premise pentru desfășurarea unei misiuni reale pe un alt corp ceresc.

Perioada pe care am avut-o la dispoziție pentru realizarea roverului, ne-a solicitat la maximum și așteptăm cu nerăbdare concursul care se va desfășura în sistem hibrid.”