NOU: Curs suplimentar de vară pentru cadre didactice din învățământul primar și preșcolar, Mărișel, 9-13 August 2021

21 Jul

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează și în această vară (în condițiile în care organizarea de astfel de evenimente va rămâne în continuare permisă de normele sanitare impuse de către autorități în contextul pandemiei de Covid-19)  două cursuri de inițiere pentru învățământul primar la Mărișel jud. Cluj: 9-13 august (candidaturi deschise) si 13-19 august (candidaturile s-au incheiat, candidatii vor fi anuntati in curand).
În acest an oferim pentru fiecare curs câte două burse de studiu (care includ cazare și pensiune completă pe durata cursului). Pentru toți cursanții, școlarizarea este gratuită, iar transportul este în sarcina fiecărui participant.

Pentru înscriere la acest nou curs precum și pentru burse vă rugăm să completați acest formular: https://forms.gle/fZirabLjwHuddp6y7

Locurile sunt limitate la 20, din care 18 nu sunt finanțate iar două sunt finanțate prin burse. Prin completarea formularului vă depuneți candidatura atât la burse cât și la participarea auto-finanțată. La fel, prin completarea formularului sunteți de acord ca datele dumneavoastră personale să fie prelucrate de către ESERO România, colaboratorii acestuia și ROSA.
Eligibilitate: orice profesor din învățâmântul primar / preșcolar care activează în România și care nu a mai beneficiat în trecut de vreun curs ESERO România.

Calendarul cursurilor de vară:

Cursul din 9-13 August, candidaturi deschise, https://forms.gle/fZirabLjwHuddp6y7

Cursul din 13-17 august, candidaturile s-au incheiat.

Cursul are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (stiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. Vor fi abordate atât subiecte astronomice cât şi subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi misiuni spaţiale, aterizarea pe o cometă, viaţa în spaţiu sau cum devii astronaut.

Criterii de acordare al burselor:
• Scurt eseu cu motivația participării (maximum 200 de cuvinte);
• Scurta descriere despre cum s-a abordat la clasa tematica spațiului cosmic (maximum 150 de cuvinte);
• Scurta descriere despre activitățiile de diseminare.

Termenul limită de inscriere este 1 August, iar profesorii selectați vor fi anunțați prin email în timp util.

Cursurile nu sunt acreditate.

Costuri: Pensiune completă în camera cu alt cursant: 180 lei/zi la cursurile de la Mărișel, plătiți direct unității de cazare. Sunt acceptate și vouchere de vacanță. În funcție de disponibilitate, se poate opta pentru cazare single, la un cost suplimentar (locuri limitate). Fiecare grupă de cursanți va avea maxim 20 persoane. Celelalte locuri în afara celor cu bursă vor fi ocupate de către profesori care își exprimă disponibilitatea de a-și plăti singuri transportul, cazarea și pensiunea completă pe durata cursului. ESERO România nu percepe nici o taxa pentru școlarizare sau materialele puse la dispoziția cursanților. Transportul este în sarcina cursanților; intenționăm ca pentru cursurile de la Mărișel să punem la dispoziție câte o cursă de autobuz școlar la dus și la întors.

Locație de cazare: pensiunea “Popasul Iancului” din Mărișel, județul Cluj http://turismmarisel.ro/