CanSat 2022 Selecția națională

26 Feb

Preselecțiile pentru competiția națională de CanSat – România 2022 s-au încheiat, treisprezece echipe fiind selectate să participe la etapa națională a concursului în luna mai. Evenimentul este organizat de ESERO România, un proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA).

CanSat-ul este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit – cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile – într-o doza de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri. CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru cu ajutorul unei elicopter și va trebui să îndeplinească o misiune impusă, o misiune la alegerea echipelor și să aterizeze în condiții de siguranță.

Finala Competiției Naționale de CanSat, ediția 2022, va avea loc în format hibrid în perioada 05-08 mai.

Prima echipă clasată de la fiecare competiție națională, împreună cu echipele selectate direct de ESA, va participa la finala europeană, care va avea loc la sfâșitul lunii iunie.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială ESERO România și pe site-ul CanSat.