La școală prin spațiul cosmic: Cursuri de vară pentru cadre didactice din învățământul primar și preșcolar, Mărișel, Iulie 2022

27 Jun

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează două cursuri de inițiere pentru învățământul primar și preșcolar la Mărișel jud. Cluj. Pentru toți cursanții, școlarizarea este gratuită, iar cazarea, mesele și transportul sunt în sarcina fiecărui participant. Pentru înscriere la cursuri vă rugăm să completați acest formular: https://forms.gle/pJpqxVW9uzZESJtF6

Locurile sunt limitate la 20 pentru fiecare curs. Prin completarea formularului vă exprimați acordul ca datele dumneavoastră personale să fie prelucrate de către ESERO România, colaboratorii acestuia și ROSA.
Eligibilitate: orice profesor din învățâmântul primar / preșcolar care activează în România. Prioritate vor avea profesorii care nu au mai beneficiat în trecut de vreun curs ESERO România. Un candiat se poate înscrie o singură dată și poate opta pentru un singur curs.

Cursul, care se desfășoară în două serii (19-23 Iulie, respectiv 23-27 Iulie 2022) are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (stiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. Vor fi abordate atât subiecte astronomice cât şi subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi misiuni spaţiale, aterizarea pe o cometă, viaţa în spaţiu sau cum devii astronaut.


Locație de cazare: pensiunea “Popasul Iancului” din Mărișel, județul Cluj http://turismmarisel.ro/ 

Termenul limită de inscriere la cursurile de la Mărișel este 11 iulie 2022, iar profesorii selectați vor fi anunțați în timp util. Locurile vor fi considerate confirmate doar după achitarea de către cursanții selectați a unui avans nerambursabil direct la pensiune.

Cursurile nu sunt acreditate, dar se desfășoară în cadrul protocolului de colaborare dintre Ministerul Educației și Agenția Spațială Română, protocol care are drept obiect concretizarea preocupărilor comune şi complementare ale părților în domeniul educaţiei şi al stimulării motivaţiei învăţării în domeniul disciplinelor ştiinţifice şi al celor tehnologice folosind ca pretext cognitiv conceptul de „spațiu cosmic”.

Costuri: Pensiune completă (trei mese pe zi plus pauze de cafea) în cameră dublă/triplă cu alt cursant: 230 lei/zi, plătiți direct unității de cazare. Sunt acceptate și vouchere de vacanță. În funcție de disponibilitate, se poate opta pentru cazare single, la un cost suplimentar (locuri limitate). ESERO România nu percepe nicio taxa pentru școlarizare sau materialele puse la dispoziția cursanților, componenta didactică fiind oferită gratuit prin grija proiectului ESERO. Transportul este în sarcina cursanților; intenționăm ca pentru cursurile de la Mărișel să punem la dispoziție câte o cursă de autobuz școlar la dus și la întors.