Noile competiții și provocări ESA Education 2022-2023

2 Sep

Agenția Spațială Română (ROSA) invită profesorii din învățământul primar, gimnazial și elevii să se înscrie la viitoarele proiecte ale Agenției Spațiale Europene (ESA) pentru anul școlar 2022-2023. Începând cu luna septembrie, vor exista provocări interesante, de la antrenamente de astronaut până la construirea propriului “microsatelit”.

12 septembrie – Concursul european Astro Pi: https://astro-pi.org/
Nivel: pănă la 19 ani
Competiția Europeană Astro Pi 2019/20 le oferă elevilor oportunitatea de a derula cercetări științifice în spațiu, scriind programe ce vor rula pe computerele Raspberry Pi de pe Stația Spațială Internațională.

13 septembrie — Mission X: Antrenează-te ca un astronaut: https://www.stem.org.uk/missionx
Nivel: 8-12 ani
„Misiunea X: Antrenează-te ca un astronaut” este o provocare educațională internațională ce are în centru sănătatea, știința, starea fizică și alimentația și îi încurajează pe elevi să se antreneze asemenea unui astronaut.

14 septembrie — Moon Camp: http://www.mooncampchallenge.org/
Nivel: pănă la 19 ani
În cadrul acestui program internațional inspirațional, elevii vor folosi tehnologii inovative de învățare pentru a proiecta propria bază pe Lună, cu ajutorul unui instrument de modelare 3D.

16 septembrie — Detectivii Climei: https://climatedetectives.esa.int/
Nivel: primar și secundar
Echipele de elevi sunt provocate să identifice și să investigheze o problemă climatică locală folosind imagini reale din satelit, date climatice de arhivă sau chiar propriile măsurători.

Mai multe informații despre proiectele ESA pentru școli pot fi găsite la acest link: https://www.esa.int/Education/Teachers_Corner/Save_the_date_for_Back_to_School_2022-23_with_ESA

Notă: în ceea ce privește CanSat, ESERO România va organiza competiția națională a cărei finală va avea loc în primăvara anului viitor, înscrierile urmând a fi deschise în această iarnă.