Curs de initiere in astrobiologie si tehnologii spatiale pentru profesorii de biologie, chimie si fizica, Marisel, 3-6 Septembrie 2015

6 Aug

ESERO Romania organizeaza, in perioada 3- 6 septembrie 2015, un curs de initiere in astrobiologie si tehnologii spatiale dedicat profesorilor de biologie, chimie si fizica. Cursul se va desfasura la Marisel, judetul Cluj.

Continut: Cursul are ca scop folosirea spatiului cosmic ca un context atractiv pentru predarea materiilor STEM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Matematica). Vor fi abordate subiecte precum prezentarea proiectului ESERO Romania, a resurselor educative ale Agentiei Spatiale Europene, notiuni introductive de astrobiologie, teorii actuale privind originea vietii, caracteristici ale extremofiliei, misiuni spatiale si alte activitati experimentale.

Locatie: Pensiunea “Popasul Iancului” Marisel , jud. Cluj

Numar participanti: 20 (locuri limitate)

Sprijin material: Se asigura gratuit scolarizare, cazare in camera dubla si masa pentru trei zile , 3 -6 septembrie 2015 si, transport dus-intors Cluj-Marisel cu autocar organizat ( Autocarul va pleca din Cluj in jurul orei 10.00 AM). Transportul din localitatea de domiciliu pana la Cluj si inapoi este in sarcina participantului.

Eligibilitate: Cursul se adreseaza profesorilor de biologie, chimie sau fizica din invatamantul gimnazial sau liceal din Romania.Cunostiinte de limba engleza sunt necesare pentru undele prezentari.

Criterii de selectie: Candidatii vor trebui sa demonstreze competenta precum si interesul de a disemina cunostintele si experienta dobandita in cadrul cursului catre alti profesori de liceu sau gimnaziu si catre un numar cat mai mare de elevi, in cadrul unor ” cercuri pedagogice” (ale profesorilor), grupuri de excelenta (ale elevilor) sau alte organisme similare, pentru a atrage cat mai multi elevi catre stiinte si tehnologii spatiale. Selectia participantilor va tine cont si de o cat mai echitabila distributie geografica.

Pentru a candida: Profesorii care doresc sa candideze vor trimite completat formularul atasat la adresa de email esero@rosa.ro pana la data de 18 August 2015.

Candidatii vor fi informati in legatura cu selectia la data de 20 August 2015.

—————————

Formular de inscriere:

Curs de initiere in astrobiologie si tehnologii spatiale, Marisel, 3-6 Septembrie 2015

Date generale*:

Nume:
Prenume:
Email:
Telefon:
Data nasterii:
Adresa:
Judet:
Unitatea de invatamant*:

Numele unitatii:
Materia predata:
Adresa:
Judet:
Motivatia participarii*: Descrieti in maximum 300 de cuvinte, motivatia participarii, incluzand experienta anterioara si modul in care va angajati sa transmiteti mai departe, altor profesori si elevilor, cunostintele dobandite in acest curs.

*Toate campurile sunt obligatorii! Acest formular trebuie trimis pana pe data de 18 august 2015 ( ora 00.00) la adresa esero@rosa.ro mentionand in subiect titlul cursului pentru care aplicati.

—————————