Inscrieri in competitia nationala de rovere Exo-RO 2016

24 Jun

exoro

ESERO România, în sinergie cu Agenţia Spaţială Romană (ROSA) lansează Competiţia Naţională de Rovere Exo-RO pentru elevii de liceu, cu scopul de a trezi interesul acestora faţă de domeniul spaţial, de a creşte calitatea învăţământului prin formarea de competenţe profesionale pentru tineri şi, nu în ultimul rând, de a încuraja viitorii oameni de ştiinţă.

Prin participarea la această competiţie, echipele de elevi vor avea ocazia să ia parte la toate fazele tipice ale unui proiect de robotică, de la selectarea obiectivelor, proiectarea şi integrarea componentelor, până la testarea sistemului în final. Ca urmare a acestui proces, participanţii vor învăţa în mod practic şi se vor familiariza cu metodologia de cercetare ştiinţifică, îşi vor însuşi concepte noi, vor aprofunda sau consolida cunoştinţe de tehnologie şi programare, vor învăţa importanța coordonării şi a lucrului în echipă şi, nu în ultimul rând, îşi vor îmbunătăți abilitățile de comunicare.

Data limita pentru inscriere este 17 iulie 2016 prin completarea urmatorului formular disponibil online Registration_Form EXO-RO 2016 şi cuprinde informaţii cu privire la identitatea participanţilor, precum şi o prezentare succintă a conceptului pe care echipa doreşte să îl realizeze în cadrul competiţiei. Formularu va fi trimis în format electronic la adresa exo-ro@rosa.ro

Competiţia de Rovere Exo-RO este deschisă elevilor de liceu care urmează cursurile la zi ale instituţiilor de învăţământ din România şi care au vârsta cuprinsă între 14 – 19 ani în momentul înscrierii în concurs.
Aceştia pot participa la concurs numai în echipe mixte fete/băieţi de câte 4 elevi provenind din aceeaşi instituţie de învăţământ, coordonaţi de către un profesor de ştiinţe. Echipele inscrise in concurs nu-si mai pot modifica componenta. Echipele pot avea in componenta maxim doi elevi care au participat la editiile anterioare ale competitiei EXO-RO.Detalii in prezentul regulament ce reprezintă ansamblul condițiilor și normelor privind desfășurarea Competiţiei Naţionale de Rovere Exo-RO pentru elevii de liceu.

Regulamentul oficial poate fi consultat aici.