Întreabă un astronaut

9 Dec

Astronautul ESA, Thomas Pesquet, răspunde întrebărilor profesorilor români — în direct de pe Stația Spațială Internațională

 

Profesorii români din învățământul pre-universitar sunt invitați să propună întrebări pentru astronautul Agenției Spațiale Europene (ESA), Thomas Pesquet, care se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS). Thomas va oferi răspunsuri pentru cele mai bune  întrebări în cadrul unei conexiuni video în direct de pe ISS. Evenimentul este organizat de Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială (ESERO) România și Agenția Spațială Română (ROSA) pe data de 24 ianuarie 2017, la Timișoara,cu sprijinulUniversității de Vest.

Profesorii interesați să participe la eveniment, trebuie să propună o întrebare cu tema „Spațiul în viața de zi cu zi”până pe data de 14 decembrie 2016, prin completarea acestui formular. Sunt încurajați să participe în mod special profesorii care predau domenii STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică), însă niciun alt domeniu nu este exclus.

Din totalul întrebărilor primite, vor fi selectate cele mai bune 10 întrebări, iar profesorii care le-au adresat vor fi invitați să participe la întâlnirea cu Thomas. Accesul în sală se va face doar pe baza unei invitații.

Thomas Pesquet se află la prima sa misiune spațială, denumită Proxima, și are ca obiectiv educațional promovarea conceptului “Spațiul în viața de zi cu zi”.

Promovarea la nivel național în România a contactului educațional cu Stația Spațială Internationala este in sarcina ESERO Romania.