Atelier “Space Awareness” pentru cadrele didactice din învăţământul primar dedicat predării tematicii spațiale

19 Jan

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează, in calitate de nod de diseminare al proiectului “Space Awareness”, un atelier pentru cadrele didactice din învăţământul primar românesc dedicat predării tematicii spațiale. Cursul se va desfăşura în cadrul complexului turistic Trio din localitatea Giroc, județul Timiș, în perioada 7-9 februarie.

Conţinut: Atelierul naţional dedicat predării tematicii spaţiale invită participanţii să exploreze cele mai bune practici şi utilizări inovatoare ale astronomiei şi ştiinţelor spaţiale în domeniul educaţiei la nivel primar. Evenimentul acoperă un larg spectru al educaţiei formale şi informale, având scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (stiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. Vor fi abordate tematici precum “Minunatul nostru Univers”, “Fragila noastră planetă”, cariere în domeniul spațial, ICT și alte subiecte interesante.

Perioada – 7-9 Februarie 2017

Locație – Hotel-Restaurant Trio, Giroc, jud. Timiș – www.hotel-restaurant-trio.com

Organizator – ESERO România (www.esero.ro) in calitate de nod de diseminare al proiectului “Space Awareness” (www.space-awareness.org)

Locuri: limitate

Înscriere: până la data de 30 Ianuarie 2017

Sprijin material: Se asigură gratuit şcolarizare, cazare în cameră dublă/triplă şi masa pentru perioada 7-9 Februarie 2017. Participantilor timisoreni li se va asigura școlarizarea și masa de prânz. Transportul din localitatea de domiciliu până la locul desfășurării cursului şi înapoi este în sarcina participantului.

Eligibilitate: Cursul se adresează învăţătorilor şi institutorilor din învăţământul primar din România (clasele I-IV), precum şi profesorilor din cluburi ale copiilor / afterschools cu activitate în grupa de vârstă a claselor I-IV.

Criterii de selecţie: Candidaţii vor trebui să demonstreze competenţă, precum şi interesul de a disemina cunoştinţele şi experienţa dobândită în cadrul cursului către elevii lor, precum şi către alţi învăţători din localitatea de domiciliu, pentru a atrage cât mai mulţi elevi către astronomie, ştiinţe / tehnologii spaţiale şi materii STEM. Selecţia participanţilor va ţine cont şi de o cât mai echitabilă distribuţie geografică în cadrul celor 8 regiuni de dezvoltare ale României.

Selecţie participanţi: Cadrele didactice care doresc să candideze vor trimite până la data de 30 Ianuarie 2017 un e-mail pe adresa esero@rosa.ro avand subiectul “Curs Space Awareness” cu urmatoarele informaţii:

Nume, prenume, data naşterii, date de contact (e-mail, telefon)
Funcţia şi unitatea de învăţământ
În maximum 300 de cuvinte, motivaţia participării, incluzând experienţa anterioară (unde este cazul) şi modul în care candidatul se angajează să transmită mai departe elevilor şi colegilor săi cunoştinţele dobândite prin participarea la acest curs.
Candidaţii vor fi informaţi în legatură cu rezultatele selecţiei pe data de 1 Februarie 2017. Candidaţii selectaţi care au acceptat oferta de participare vor trebui să semneze un angajament prin care se obligă să restituie contravaloarea cursului dacă nu participă la acesta.

 

 

 

 

Lucrarea prezentată în acest document / workshop este susţinută prin programul H2020 al Comisiei Europene, convenţie de subvenţie nr. 638653