Intreaba un astronaut ESA – live din Timisoara

23 Jan

Profesorii și elevii români din învățământul pre-universitar sunt invitați să participe la o întâlnire virtuală cu astronautul Agenției Spațiale Europene (ESA), Thomas Pesquet, care se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS). Thomas va intra în legătură video directă cu participanții și va oferi răspunsuri la întrebările adresate de profesori și selectate anterior de organizatori pe data de 24 ianuarie in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara.

Thomas Pesquet se află la prima sa misiune spațială, denumită Proxima, și are ca obiectiv educațional promovarea conceptului “Spațiul în viața de zi cu zi”.

Profesorii și elevii interesați să participe la eveniment sunt rugați să completeze acest formular: https://goo.gl/forms/ZpSuRPufbEIo0Kwj1 . Admiterea în sală se face doar pe bază de invitație, locurile fiind rezervate conform listei de participanți.

Evenimentul propriu zis va începe la ora 13:30 cu prezentări din partea reprezentanților Agenției Spațiale Române (ROSA), ESERO România, Agenției Spațiale Europene (ESA) și Universității de Vest din Timișoara. Singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu, va susține o prezentare despre rolul pe care îl joacă spațiul în viața noastră cotidiană. Evenimentul va fi transmis live aici si pe site-ul ESA, pe site-ul Universității de Vest din Timișoara, la adreasa: http://live.uvt.ro/ și pe www.esero.ro.