S-au deschis inscrierile pentru workshopurile de vara / toamna ESA din Olanda

26 Feb

Profesorii romani din invatamantul primar sau secundar care predau materii STEM (stiinta, tehnologie, inginerie, matematica) sunt invitati sa candideze, alaturi de alti colegi europeni, la workshopurile organizat de catre Agentia Spatiala Europeana la ESTEC, in Olanda. Candidatii pot alege intre doua perioade:

  • 11-14 Iulie 2017 (workshop de vara)
  • 5-8 Octombrie 2017 (workshop de toamna)

Evenimentele vor avea ca tema subiecte precum explorarea spatiului cosmic, rachete, sateliti artificiali, observarea Terrei, in cadrul unor sesiuni practice.

Cunostintele dobandite vor fi apoi impartasite elevilor romani, inspirandu-i in alegerea unei cariere in domeniile STEM. Inscrierile sunt deschise, in cazul ambelor workshopuri, pana pe data de 17 Aprilie, prioritatea fiind acordata profesorilor care nu au participat la workshopuri anterioare organizate de catre ESA, iar . Scolarizarea, cazarea si mesele de pranz sunt gratuite pentru participantii selectati, celalalte cheltuieli – precum transportul – fiind in sarcina participantilor.  Mai multe informatii precum si formularul de inscriere sunt disponibile in limba engleza – limba in care se va desfasura cursul – la adresele

 http://www.esa.int/Education/Teachers_Corner/Applications_to_ESA_Teacher_Workshops_now_open

respectiv

http://www.esa.int/Education/Teachers_Corner/ESA_Teachers_Workshops_application_form