Intrebare de la un viitor astronaut

6 Apr

Domnule Director,
Numele meu e Alex, am aproape 6 ani, locuiesc in Bucuresti si imi doresc foarte mult sa calatoresc in spatiu alaturi de familia mea. Va rog sa mi comunicati ce trebuie sa fac sa-mi implinesc aceasta dorinta.
Va multumesc foarte mult!!
Cu prietenie,
Alex
PS: alaturat gasiti o fotografie cu mine. Tata a scris mesajul si il trimite de pe adresa lui de mail pentru ca eu nu am, fiind prea mic.

Draga Alex,
Iti multumim pentru mesaj.
Mai intai, iti uram sa cresti mare – cel mai tanar cosmonaut avea 26 de ani cand a zburat in spatiu. Pana atunci, ai timp sa te pregatesti, atat teoretic, cat si practic!
Te sfatuim sa incepi prin a te uita la filmuletele cu Paxi, care iti va explica pe intelesul tau cateva notiuni despre spatiul cosmic. Tatal tau te poate ajuta sa le vizionezi pe YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=BD09BREpNvE&list=PLbyvawxScNbuji8D06P_f8I4xg7SLJohc
Pentru pregatirea fizica, poti incepe inca de pe acum sa te antrenezi precum un astronaut. Exercitiul fizic si nutritia corecta contribuie mult la formarea unui astronaut: http://trainlikeanastronaut.org/ro/home . La fel, tatal tau te poate ajuta si poti sa o convingi si pe doamna ta invatatoare sa antreneze si alti copii – la urma urmei, e mult mai placut sa mergi in spatiu alaturi de prieteni, nu-i asa?
Spor la toate, sa fii cuminte si sa inveti bine!
Cu drag,
Virgiliu Pop
Agentia Spatiala Romana
Manager – ESERO Romania