Curs de initiere in astrobiologie si tehnologii spatiale pentru profesorii de biologie, chimie si fizica, Marisel, 7-10 August 2017

28 Jun

ESERO Romania organizeaza, in perioada 7-10 August 2017, un curs de initiere in astrobiologie si tehnologii spatiale dedicat profesorilor de biologie, chimie si fizica. Cursul se va desfasura la Marisel, judetul Cluj.

Continut: Cursul are ca scop folosirea spatiului cosmic ca un context atractiv pentru predarea materiilor STEM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Matematica). Vor fi abordate subiecte precum prezentarea proiectului ESERO Romania, a resurselor educative ale Agentiei Spatiale Europene, notiuni introductive de astrobiologie, teorii actuale privind originea vietii, caracteristici ale extremofiliei, misiuni spatiale si alte activitati experimentale.

Locatie: Pensiunea “Popasul Iancului” Marisel , jud. Cluj

Numar participanti: 20 (locuri limitate)

Sprijin material: Se asigura gratuit scolarizare, cazare in camera dubla sau tripla si masa pentru trei zile , 7-10 August 2017, si transport dus-intors Cluj-Marisel cu autocar organizat ( Autocarul va pleca din Cluj in jurul orei 10.00 AM). Transportul din localitatea de domiciliu pana la Cluj si inapoi este in sarcina participantului.

Eligibilitate: Cursul se adreseaza profesorilor de biologie, chimie sau fizica din invatamantul gimnazial sau liceal din Romania.Cunostiinte de limba engleza sunt necesare pentru undele prezentari.

Criterii de selectie: Candidatii vor trebui sa demonstreze competenta precum si interesul de a disemina cunostintele si experienta dobandita in cadrul cursului catre alti profesori de liceu sau gimnaziu si catre un numar cat mai mare de elevi, in cadrul unor ” cercuri pedagogice” (ale profesorilor), grupuri de excelenta (ale elevilor) sau alte organisme similare, pentru a atrage cat mai multi elevi catre stiinte si tehnologii spatiale. Selectia participantilor va tine cont si de o cat mai echitabila distributie geografica.

Pentru a candida: Profesorii care doresc sa candideze vor completa pana la data de 24 Iulie 2017 formularul online disponibil la http://tinyurl.com/astrobio2017
Candidatii vor fi informati in legatura cu selectia la data de 27 Iulie 2017.