Noua echipe vor participa la finala Exo-Ro 2017

14 Oct

Etapa de preselecţie a Competiţiei Naţionale de Rovere Exo-RO 2017 s-a încheiat, nouă din cele din cele cincisprezece echipe înscrise fiind selectate pentru a participa la etapa finală a concursului, care se va desfăşura în perioada 24-26 noiembrie la Târgu Ocna, jud. Bacău.
Evenimentul este organizat de către Agenţia Spaţială Română (ROSA) în sinergie cu Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială – ESERO România și partenerii locali, şi le va oferi elevilor de liceu ocazia de a învăţa în mod practic şi de a se familiariza cu metodologia de cercetare ştiinţifică, de a-şi însuşi concepte noi, de a aprofunda sau consolida cunoştinţe de tehnologie şi programare şi, nu în ultimul rând, de a învăţa importanța coordonării şi a lucrului în echipă
Regulamentul iniţial al competiţiei, conform căruia în urma preselecţiei urma să fie selectată câte o echipă reprezentantă din fiecare din cele opt regiuni de dezvoltare ale României a suferit unele modificări, întrucât echipele înscrise reprezintă numai cinci din aceste regiuni. Aplicațiile primite pentru acest concurs au fost foarte bune și comitetul de organizare a luat decizia de a extinde numărul de echipe selectate de la opt la nouă.
Astfel, juriul format din domnul profesor Gabriel Anastasiu (Câmpulung Moldovenesc), Consul al Spaţiului (jud. Suceava), colaborator ESERO România şi reprezentant al mediului profesoral preuniversitar, domnul profesor Alexandru Iovanovici (Timişoara), din partea mediului academic şi doamna Cristina Stancu (Bucureşti), din partea ESERO România, au decis, pe baza criteriilor de evaluare, calificarea în etapa finală următoarele echipe:
Little Future Robots, Liceul Tehnologic Jimbolia, jud. Timiș
Highlander, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, București
Inspiration “Carmen Sylva” – ICS, Liceul Teoretic “Carmen Sylva”, Eforie Sud, Jud. Constanța
SpaceXplorers, Liceul Internațional de Informatică, București
Help-R, Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” Constanța, Jud. Constanţa
AstroRovers, Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”, Câmpulung Moldovenesc, Jud. Suceava
Tezeus, Colegiul National de Informatica „Matei Basarab”, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
Cosmic Dust Liceul Teoretic „Grigore Moisil” – CoderDojo Timișoara , jud. Timiș
AutoVortex, Clubul de Robotica Educationala AutoVortex Romania, București
Ȋn etapa finală a competiţiei de rovere Exo-RO, cele nouă echipe selectate vor avea la dispoziţie perioada octombrie-noiembrie pentru a construi roverul propus în formularul de înscriere, respectând toate fazele tipice ale unui proiect de robotică, de la selectarea obiectivelor, proiectarea şi integrarea componentelor, până la testarea sistemului în final.