Curs de inițiere în științe spațiale pentru cadrele didactice din învătământul primar

26 Jun

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează în perioada 24-27 Iulie 2018, un curs de iniţiere în ştiinţe spaţiale. Cursul se adresează cadrelor didactice din învăţământul primar şi se va desfăşura în cadrul pensiunii “Belvedere” din Cinciș, județul Hunedoara.

Lectorii vor petrece 4 zile si 3 nopti alaturi de cursanti, deslusindu-le din tainele cerului si ale explorării spaţiului cosmic.

Conţinut: Cursul are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (stiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. Vor fi abordate subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi misiuni spaţiale, aterizarea pe o cometă, viaţa în spaţiu sau cum devii astronaut.

Locaţie: Pensiunea “Belvedere” din Cinciș, județul Hunedoara http://www.belvederecincis.ro/

Locuri: limitate

Sprijin material: Se asigură gratuit şcolarizare, cazare în cameră dublă sau triplă şi masa pentru perioada 24-27 iulie 2018. Transportul din localitatea de domiciliu până la Cinciș (10 km distanta de municipiul Hunedoara) şi înapoi este în sarcina participantului.

Eligibilitate: Cursul se adresează învăţătorilor şi institutorilor din învăţământul primar din România (clasele I-IV), precum şi profesorilor din cluburi ale copiilor / afterschools cu activitate în grupa de vârstă a claselor I-IV.

Criterii de selecţie: Candidaţii vor trebui să demonstreze competenţă, precum şi interesul de a disemina cunoştinţele şi experienţa dobândită în cadrul cursului către elevii lor, precum şi către alţi învăţători din localitatea de domiciliu, pentru a atrage cât mai mulţi elevi către astronomie, ştiinţe / tehnologii spaţiale şi materii STEM. Selecţia participanţilor va ţine cont şi de o cât mai echitabilă distribuţie geografică în cadrul celor 8 regiuni de dezvoltare ale României.

Selecţie participanţi: Cadrele didactice care doresc să candideze vor completa online, până la data de 15 iulie 2018, un formular de participare ce va contine  motivaţia participării, incluzând experienţa anterioară (unde este cazul) şi modul în care candidatul se angajează să transmită mai departe elevilor şi colegilor săi cunoştinţele dobândite prin participarea la acest curs. Formularul poate fi accesat apasand aici Curs de initiere in activitati si tehnologii spatiale Cincis

Candidaţii vor fi informaţi în legatură cu rezultatele selecţiei în timp util. Candidaţii selectaţi care au acceptat oferta de participare vor trebui să semneze un angajament prin care se obligă să restituie contravaloarea cursului dacă nu participă la acesta, cursul fiind finanţat de către ESERO România.