Avanpremiera noilor activități ESA pentru elevi – “Moon Camp Challenge” și “ESA Climate Detectives”!

20 Sep

Toamna anului 2018 vine cu noi activități ESA pentru elevi – activități pe care le vom posta în momentul lansării acestora. Deocamdată, o avanpremieră:

– “Moon Camp Challenge” – un proiect școlar interdisciplinar care invită elevii cu vârstele cuprinse între 8-19 ani să formeze echipe și să proiecteze propria lor bază lunară. Această activitate le va permite elevilor să folosească tehnologii inovative – cum ar fi modelarea 3d – pentru a explora mediul înconjurător lunar. “Moon Camp Challenge” (MCC) va fi lansat în timpul Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic – 4-10 Octombrie – și va continua de-a lungul anului 2019, aniversând o jumătate de secol de la prima aselenizare cu echipaj uman. MCC este un proiect colaborativ al ESA și Airbus Foundation, care conține activități în sala de clasă focusate pe învățarea prin design și pe experimente științifice. Elevii vor efectua mai multe experimente științifice legate de Lună și vor pune în aplicare cunoștințele astfel dobândite pentru a proiecta propria “Tabără Lunară” folosind unelte de modelare 3D (Tinkercad sau Fusion 360). Elevii și profesorii coordonatori vor fi invitați să participe la webinarii cu experți spațiali și să publice proiectele online – cele mai bune dintre acestea fiind selectate de către un juriu format din experți. ESERO România va oferi, o dată lansat proiectul, mai multe informații.

ESA Climate Detectives – un proiect dedicat elevilor de 8-15 ani, care va lua startul la începutul lunii Octombrie și se va desfășura de-a lungul întregului an școlar. Elevii vor fi invitați să identifice o problemă climatică prin observarea mediului înconjurător local, și vor avea sarcina să o investigheze pe post de “detectivi ai climei” prin folosirea imaginilor satelitare sau prin măsurători locale. Pe baza rezultatelor, echipele vor putea propune soluții pentru monitorizarea acestor probleme sau pentru conștientizarea publicului. În colaborare cu birourile ESERO, la faze cheie ale proiectului, experți din domeniul observației Terrei și al climei vor sprijini echipele prin oferirea de feedback. Toate echipele participante vor împărtăși rezultatele prin intermediul unui site web dedicat. ESERO România va oferi, o dată lansat proiectul, mai multe informații.