Curs de initiere in CanSat si Astro Pi –misiuni spațiale pe intelesul elevilor, 8-10 Februarie

1 Feb

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează în perioada 8-10 februarie 2019 un curs de initiere in CanSat si Astro Pi –misiuni spațiale pe intelesul elevilor. Cursul se adresează cadrelor didactice din învăţământul liceal şi se va desfăşura la Timișoara.

Conţinut: Cursul are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul secundar către materiile STEM (stiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. În cadrul acestuia vor fi tratate subiecte precum integrarea de senzori, analiza de semnale de comunicație, transmisia și prelucrarea datelor obținute, introducere în programarea de senzori, interpretarea datelor, stabilirea misiunii științifice etc.

Locuri: 10 (limitate).

Sprijin material: Se asigură gratuit şcolarizare, cazare în cameră dublă sau triplă la căminul profesorilor Universității de Vest din Timișoara. Masa și transportul din localitatea de domiciliu până la locul de desfasurare şi înapoi este în sarcina participantului.

Eligibilitate: Cursul se adresează profesorilor din învăţământul liceal din România precum şi profesorilor din cluburi ale copiilor / afterschools cu activitate în grupa de vârstă a claselor IX-XII. Criterii de selecţie: Candidaţii vor trebui să demonstreze competenţă, precum şi interesul de a disemina cunoştinţele şi experienţa dobândită în cadrul cursului către elevii lor, precum şi către alţi profesori din localitatea de domiciliu, pentru a atrage cât mai mulţi elevi către  ştiinţe / tehnologii spaţiale şi materii STEM.

Selecţie participanţi: Cadrele didactice care doresc să candideze vor completa online, până la data de 5 februarie 2019, un formular de participare ce va contine  motivaţia participării, incluzând experienţa anterioară (unde este cazul) şi modul în care candidatul se angajează să transmită mai departe elevilor şi colegilor săi cunoştinţele dobândite prin participarea la acest curs. Formularul poate fi accesat apasand aici

Candidaţii vor fi informaţi în legatură cu rezultatele selecţiei pe data de 6 februarie 2019. Candidaţii selectaţi care au acceptat oferta de participare vor trebui să semneze un angajament prin care se obligă să restituie contravaloarea cursului dacă nu participă la acesta, cursul fiind finanţat de către ESERO România.