Curs intensiv pentru profesorii din învățământul primar, Gura Humorului, 1-3 Martie

5 Feb

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează la Gura Humorului, jud. Suceava, în intervalul 1-3 martie 2019, un curs intensiv de iniţiere în predare integrată folosind spațiul cosmic drept context educativ. Cursul nu este acreditat însă reprezintă o acțiune în concordanță cu colaborarea stabilită între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenția Spațială Română (ROSA). Această colaborare este prevăzută în Protocolul nr.9203/13.04.2016 MENCȘ, 179/21.03.2016 ROSA. Menționăm că școlarizarea este gratuită, iar cursul are o durată de 16 ore.

Cursul are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (stiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. Vor fi abordate subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi: misiuni spaţiale, aterizarea pe o cometă, elemente de robotica, bune practice la clasa, viaţa în spaţiu sau cum devii astronaut.

Cazarea, masa și transportul vor fi in sarcina cursanțiilor. Organizatorii locali au negociat cu pensiunea unde se va desfășura cursul – locația recomandată pentru cazare – suma de 100 ron/noapte de persoană, cazare și mic dejun inclus (plata putându-se realiza și cu tichete de vacanță). Pentru mai multe informații referitoare la cazare vă rugăm să contactați organizatorii locali la agabriel@eed.usv.ro .

Formularul de candidatură, disponibil la adresa https://goo.gl/forms/vzS30yQPFfUhvdIr2 va fi deschis pana pe data de 17 februarie 2019 ora 23:59.

Cursul este unul intensiv, seara dupa ora 19:00 avand timp liber. Programul va începe pe data de 1 Martie la ora 14:00 și se va încheia pe data de 3 Martie la amiază.