Curs de inițiere în științe spațiale pentru cadrele didactice din învățământul primar, Cinciș, 22-25 Iulie 2019

26 Jun

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează în perioada 22-25 Iulie 2019, un curs de iniţiere în ştiinţe spaţiale. Cursul se adresează cadrelor didactice din învăţământul primar şi se va desfăşura în cadrul pensiunii “Belvedere” din Cinciș, județul Hunedoara.

Lectorii vor petrece 4 zile si 3 nopti alături de cursanți, deslușindu-le din tainele cerului si ale explorării spaţiului cosmic.

Conţinut: Cursul are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (stiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. Vor fi abordate subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi misiuni spaţiale, aterizarea pe o cometă, viaţa în spaţiu sau cum devii astronaut.

Locaţie: Pensiunea “Belvedere” din Cinciș, județul Hunedoara http://www.belvederecincis.ro/

Locuri: limitate

Sprijin material: Se asigură gratuit şcolarizare.

Costuri: Cursanții sunt responsabili pentru transportul din localitatea de domiciliu până la Cinciș (10 km distanta de municipiul Hunedoara) şi înapoi, pentru cazare și pentru mese. Costul pe zi – pensiune completă (trei mese) și cazare în cameră dublă sau triplă pentru perioada 22-25 Iulie este de 155 lei / noapte / persoană și se va achita direct pensiunii “Belvedere” din Cinciș, aceasta acceptând și bonuri de vacanță aflate în termen de valabilitate.

Eligibilitate: Cursul se adresează învăţătorilor şi institutorilor din învăţământul primar din România (clasele I-IV), precum şi profesorilor din cluburi ale copiilor / afterschools cu activitate în grupa de vârstă a claselor I-IV.

Criterii de selecţie: Candidaţii vor trebui să demonstreze competenţă, precum şi interesul de a disemina cunoştinţele şi experienţa dobândită în cadrul cursului către elevii lor, precum şi către alţi învăţători din localitatea de domiciliu, pentru a atrage cât mai mulţi elevi către astronomie, ştiinţe / tehnologii spaţiale şi materii STEM. Selecţia participanţilor va ţine cont şi de o cât mai echitabilă distribuţie geografică în cadrul celor 8 regiuni de dezvoltare ale României.

Cursul nu este acreditat, dar reprezintă o acțiune în concordanță cu colaborarea stabilită între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenția Spațială Română (ROSA). Această colaborare este prevăzută în Protocolul nr.9203/13.04.2016 MENCȘ, 179/21.03.2016 ROSA.

Candidaţii vor fi informaţi în legatură cu rezultatele selecţiei în timp util.