Curs ESERO pentru profesorii din învățământul primar – Piatra Neamț, 28 Februarie -1 Martie

5 Feb

Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială – România (ESERO România) organizează la Piatra Neamt, jud. Neamt în intervalul 28 februarie -1 martie 2020, un curs intensiv de iniţiere în predare integrată folosind spațiul cosmic drept context educativ. Cursul nu este acreditat însă reprezintă o acțiune în concordanță cu colaborarea stabilită între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Agenția Spațială Română (ROSA). Această colaborare este prevăzută în Protocolul nr.9203/13.04.2016 MENCȘ, 179/21.03.2016 ROSA. Menționăm că școlarizarea este gratuită, iar cursul are o durată de 16 ore.

Cursul are scopul de a le oferi participanţilor cunoştinţele necesare pentru a atrage elevii din învăţământul primar către materiile STEM (stiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) prin intermediul fascinaţiei prezentate de către spaţiul cosmic. Vor fi abordate subiecte care ţin de explorarea spaţiului cosmic, cum ar fi: misiuni spaţiale, aterizarea pe o cometă, elemente de robotica, bune practice la clasa, viaţa în spaţiu sau cum devii astronaut.

Cazarea, masa și transportul vor fi in sarcina cursanțiilor.
Organizatorii locali au negociat cu pensiunea unde se va desfășura cursul astfel s-au obtinut urmatoarele tarife preferentiale:
– Pensiune completa: 150 lei/zi/persoana ( include cazarea si 3 mese pe zi)
– Doar masa : 75 lei/zi/persoana (include 3 mese pe zi)
Plata se va realiza la pensiune, se accepta si plata prin tichete de vacanta.

Participantii selectati vor primi mai multe detalii cu privire la pensiune si programul cursului prin email.
Formularul de candidatură, disponibil la adresa https://forms.gle/nr9HFyhnVKTixgibA va fi deschis pana pe data de 20 februarie 2020 ora 23:59.
Cursul este unul intensiv, seara dupa ora 19:00 avand timp liber.
Programul va începe pe data de 28 februarie la ora 14:00 și se va încheia pe data de 1 Martie la pranz.