Vineri, 15 Mai, ora 15:00. “Spațiul cosmic vine la voi acasă: Cum alergăm după asteroizi în cercetarea spațială”. O întâlnire cu Mirel Bîrlan, astronom.

10 May
A cincea întâlnire cu spațiul cosmic la voi acasă va avea loc Vineri, 15 Mai de la ora 15:00, și îl va avea ca invitat, de la Paris, pe Mirel Bîrlan, care ne va vorbi despre “Cum alergăm după asteroizi în cercetarea spațială”. Evolutia cunoasterii asteroizilor in contextul cercetarii spatiale a inceput in anii 1990 si avut o crestere spectaculoasa. Mirel Bîrlan va prezenta istoria acestor descoperiri din perspectiva cercetatorului in astronomie, acordând mai multa atentie rolului acestuia in rezultatele stiintifice obtinute de instrumentele imbarcate pe misiunile spatiale.

Mirel Bîrlan activează în cadrul Institutului Astronomic al Academiei Române și al “Observatoire de Paris”. Este doctor în astronomie fundamentala, mecanica cereasca si geodezie la Observatorul din Paris (1997) precum și în fizica la Universitatea din Bucuresti (1998). Absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii din Bucuresti (1986), este autor si coautor a 115 articole in reviste cu referenti, coordonator pentru 9 teze de doctorat in astronomie si planetologie, reprezentant national pentru Romania la Uniunea Astronomica Internationala si la Societatea Astronomică Europeană precum și Președintele Comitetului National Român de Astronomie

Întâlnirea, organizată de către ESERO România – o colaborare între Agenția Spațială Europeană și Agenția Spațială Română – va avea loc online prin intermediul unei sesiuni “Facebook Live” găzduită la adresa https://www.facebook.com/esero.romania/ .

Ne vedem, așadar, Vineri, 15 Mai, la ora 15, pentru a porni în căutarea asteroizilor.