Vineri, 29 Mai, ora 15:00. “Spațiul cosmic vine la voi acasă: De la Apollo la Satul Lunar”. O întâlnire cu Claudiu Tănăselia, cercetător.

25 May

Vineri, 29 Mai, spațiul cosmic vine la voi acasă cu o temă de actualitate – explorarea lunară, avându-l ca oaspete pe cercetătorul clujean Claudiu Tănăselia.
Fizician, cercetător în cadrul INCDO INOE2000 ICIA Cluj-Napoca, specialist în spectrometrie atomică, pasionat de explorarea spațială, editor parsec.ro și colaborator Știință&Tehnică, Claudiu Tănăselia ne va vorbi despre istoria explorării satelitului natural al Terrei.
La peste 50 de ani de la primele aselenizări din cadrul programului Apollo, NASA se pregătește să trimită din nou astronauți pe Lună, în cadrul unui program denumit Artemis, care își propune de această dată o prezență umană sustenabilă pe termen lung pe Lună și în același timp pregătirea unor expediții spre Marte.Vom vedea împreună cu Claudiu cum s-au realizat aselenzările din programul Apollo, cum au fost depășite provocările tehnice ale acelei perioade, care sunt planurile pentru viitoarele misiuni Artemis, precum și pentru viitorul “Sat Lunar” imaginat de către Directorul General al Agenției Spațiale Europene, Jan Wörner.

Întâlnirea, organizată de către ESERO România – o colaborare între Agenția Spațială Europeană și Agenția Spațială Română – va avea loc online prin intermediul unei sesiuni “Facebook Live” găzduită la adresa https://www.facebook.com/esero.romania/ .

Ne vedem, așadar, Vineri, 29 Mai, la ora 15, pentru a porni spre Lună!.