Curs de initiere in astrobiologie si tehnologii spatiale pentru profesorii de biologie, chimie si fizica, Marisel, 10-13 August 2018

30 Jun

ESERO Romania organizeaza, in perioada 10-13 August 2018, un curs de initiere in astrobiologie si tehnologii spatiale dedicat profesorilor de biologie, chimie si fizica. Cursul se va desfasura la Marisel, judetul Cluj.

Continut: Cursul are ca scop folosirea spatiului cosmic ca un context atractiv pentru predarea materiilor STEM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Matematica). Vor fi abordate subiecte precum prezentarea proiectului ESERO Romania, a resurselor educative ale Agentiei Spatiale Europene, notiuni introductive de astrobiologie, teorii actuale privind originea vietii, caracteristici ale extremofiliei, misiuni spatiale si alte activitati experimentale.

Locatie: Pensiunea “Popasul Iancului” Marisel , jud. Cluj

Numar participanti: 20 (locuri limitate)

Sprijin material: Se asigura gratuit scolarizare, cazare in camera dubla sau tripla si masa pentru trei zile , 10-13 August 2018, si transport dus-intors Cluj-Marisel cu autocar organizat ( Autocarul va pleca din Cluj in jurul orei 10.00 AM). Transportul din localitatea de domiciliu pana la Cluj si inapoi este in sarcina participantului.

Eligibilitate: Cursul se adreseaza profesorilor de biologie, chimie sau fizica din invatamantul gimnazial sau liceal din Romania.Cunostiinte de limba engleza sunt necesare pentru undele prezentari.

Criterii de selectie: Candidatii vor trebui sa demonstreze competenta precum si interesul de a disemina cunostintele si experienta dobandita in cadrul cursului catre alti profesori de liceu sau gimnaziu si catre un numar cat mai mare de elevi, in cadrul unor ” cercuri pedagogice” (ale profesorilor), grupuri de excelenta (ale elevilor) sau alte organisme similare, pentru a atrage cat mai multi elevi catre stiinte si tehnologii spatiale. Selectia participantilor va tine cont si de o cat mai echitabila distributie geografica. Cursul se adreseaza profesorilor care nu au mai participat la acesta in anii precedenti.

Pentru a candida: Profesorii care doresc sa candideze vor trimite la adresa virgiliu.pop@gmail.com pana la data de 26 Iulie 2018 un e-mail (Subiect e-mail: Curs Marisel Astrobiologie 10-13 August) cu urmatoarele informatii, in corpul e-mailului (fara atasamente):

– Nume, prenume
– Data nasterii
– Adresa de e-mail
– Numar de telefon
– Materiile predate
– Grupa de varsta (gimnaziu / liceu)
– Vechimea in invatamant
– Unitatea de invatamant la care predati
– Localitatea si judetul in care predati
– Descrieti in maximum 300 de cuvinte, motivatia participarii, incluzand experienta anterioara si modul in care va angajati sa transmiteti mai departe, altor profesori si elevilor, cunostintele dobandite in acest curs. (Va incurajam sa folositi exemple personale)

Candidatii vor fi informati in legatura cu selectia la data de 30 Iulie 2018.